De effectiviteit van BouWatch heeft zich het afgelopen weekeinde meer dan eens bewezen. Door het hele land is een recordaantal aanhoudingen verricht. Op maar liefst vier verschillende locaties zijn in totaal tien personen opgepakt.

 

Amsterdam
De eerste melding kwam vrijdagavond rond half negen al binnen. De politie heeft vervolgens poolshoogte genomen op deze locatie in Amsterdam-Zuid. Even voor 21.00 uur kon men melden dat een persoon is staande gehouden.

 

Lisse
Rond dezelfde tijd kreeg de meldkamer een melding uit Lisse. Hier liepen twee personen over het terrein van een in aanbouw zijnd woon-zorgcentrum. Hierop werd zowel de politie als het beveiligingsbedrijf aangestuurd. Even later wist de politie te melden dat zij het tweetal hebben weten staande te houden en van het terrein te sturen.

 

Amersfoort
Ook in Amersfoort was het raak. Rond half tien in de avond werden vijf verdachte personen gedetecteerd. Het beveiligingsbedrijf was echter snel ter plaatse om het vijftal op heterdaad te kunnen betrappen. De politie werd ingeschakeld, die hen weldra inrekende.

 

Deventer
Even na middernacht was het wederom raak, ditmaal in Deventer. Bij een in restauratie verkerende kerk in het stadscentrum liep een persoon op de steiger. Ook hierop werden politie en beveiliging aangestuurd. Even later kwam de politie met de mededeling dat zij twee personen hebben aangehouden.

 

Ook uw bouwplaats beveiligen?

Offerte aanvragen...

De eerste melding kwam vrijdagvond rond half negen al binnen. De politie heeft vervolgens poolshoogte genomen op deze locatie in Amsterdam-Zuid. Even voor 21.00 uur kon men melden dat een persoon is staande gehouden.